Current Affairs Quiz September 30 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz September 30 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz September 30 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz September 30 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 30 September 2017.

Question 1: Which state has introduced the ‘no helmet,no petrol’ rule ?
A. Telangana
B. Madhya Pradesh
C. Andhra Pradesh
D. Uttar Pradesh

Answer and Explanation

Answer: C

AP introduces the new rule for the safety of two-wheeler riders.

Question 2: Which telecom operator will introduce a smart phone at Rs.2000?
A. RelianceJio
B. Bharti Airtel
C. BSNL
D. Aircel

Answer and Explanation

Answer: B

Bharti Airtel will introduce the smartphone in October.

Question 3: Who is the state secretary of US?
A. Theresa May
B. RexTillerson
C. Harry
D. Obama

Answer and Explanation

Answer: B

Rex Tillerson is the US State Secretary.

Question 4: Which airport will get two metro stations?
A. Delhi
B. Mumbai
C. Chennai
D. Bengaluru

Answer and Explanation

Answer: D

Kempegowda International Airport Bengaluru will get 2 new metro stations.

Question 5: Defence Minister Nirmala Sitharaman recently inaugurated a bridge in ___________
A. Kargil
B. Siliguri
C. Leh
D. Baramulla

Answer and Explanation

Answer: C

Defence Minister Nirmala Sitharaman inaugurated the Pratham-Shyok bridge in Leh.

Question 6: Who is the captain of U-17 football team ?
A. Jitendra Singh
B. Amarjit Singh
C. Aniket Anil Jhadav
D. Rahim Ali

Answer and Explanation

Answer: B

Amarjit Singh is the captain and Jitendra Singh is the vice-captain.

Question 7: Aung San Sui Kyi is a leader from ____
A. South Africa
B. Myanmar
C. Sri Lanka
D. India

Answer and Explanation

Answer: B

She is a leader from Myanmar.

Question 8: Who is China’s ambassador to India?
A. Aung San Sui Kyi
B. Jong-un
C. Luo Zhaohui
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

Luo Zhaohui is China’s ambassador to India.

Question 9: Chanda Kocchar is the CEO of __
A. Deloitte
B. ICICI Bank
C. Axis Bank
D. SBI

Answer and Explanation

Answer: B

Chanda Kochhar is the Managing Director and CEO of ICICI Bank.

Question 10: SBI slashes home loan rates by ___
A. 0.03%
B. 0.04%
C. 0.05%
D. 0.06%

Answer and Explanation

Answer: D

After the slash, the SBI home loan rate is 8.95%.

Daily Current Affairs: 30 September

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for September-2017
Happy Learning!
Sept-1Sept-2Sept-3Sept-4
Sept-5Sept-6Sept-7Sept-8
Sept-9Sept-10Sept-11Sept-12
Sept-13Sept-14Sept-15Sept-16
Sept-17Sept-18Sept-19Sept-20
Sept-21Sept-22Sept-23Sept-24
Sept-25Sept-26Sept-27Sept-28
Sept-29Sept-30

Daily-Current-Affairs-30-september-2017-Current-Affairs-Quiz-september-30-2017-Current-Affairs-Infographic