Current Affairs Quiz September 5 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz September 5 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz September 5 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz September 5 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you
to go through the article, Daily Current Affairs Today 5 September 2017.

Question 1: Which state has got a state-run medical college ?
A. Maharashtra
B. Madhya Pradesh
C. Odisha
D. West Bengal

Answer and Explanation

Answer: C

Odisha has got its first state-run medical college, SLNMCH.

Question 2: Who is the Chief Minister of Odisha?
A. Naveen Patnaik
B. Manohar Parrikar
C. Nirmala Sitharaman
D. Suresh Prabhu

Answer and Explanation

Answer: A

Naveen Patnaik is the Chief Minister of Odisha.

Question 3: Who is the President of Russia?
A. Donald Trump
B. Vladamir Putin
C. Xi Jinping
D. Jim Yong-in

Answer and Explanation

Answer: B

Vladamir Putin is the President of Russia.

Question 4: Who is the President of China?
A. Donald Trump
B. Vladamir Putin
C. Xi Jinping
D. Theresa May

Answer and Explanation

Answer: C

Xi Jinping is the President of China.

Question 5: Which company’s President and CTO quit?
A. Google
B. Microsoft
C. Tata Motors
D. Bajaj

Answer and Explanation

Answer: C

Tata Motors President and Chief Technology Officer Timothy Leverton quit.

Question 6: Which tennis player has become the first man to face four qualifiers in a Grand Slam tournament since 1968 ?

A. Diego Schwartzman
B. Kevin Anderson
C. Pablo Carreno Busta
D. Sam Querrey

Answer and Explanation

Answer: C

Pablo Carreno Busta reached his first Grand Slam semi-final by beating No. 29 Diego Schwartzman of Argentina 6-4, 6-4, 6-2 at the U.S. Open and has become the first man to face four qualifiers in a Grand Slam tournament during the Open era, which began in 1968

Question 7: Which country will India tour from June to September 2018?
A. China
B. Australia
C. Sri Lanka
D. England

Answer and Explanation

Answer: D

India will tour England from June to September 2018.

Question 8: Mohammed Ali Taheri belongs to
A. Sri Lanka
B. Bangladesh
C. Iran
D. Myanmar

Answer and Explanation

Answer: C

Mohammed Ali Taheri is an Iranian spiritual leader.

Question 9: Saddam Hussein is the ex-President of?
A. US
B. Pakistan
C. UK
D. Iraq

Answer and Explanation

Answer: D

Saddam Hussein is the ex-President of Iraq.

Question 10: Who is the Chief Minister of Delhi ?
A. Naveen Patnaik
B. Biju Patnaik
C. Sheila Dixit
D. Arvind Kejriwal

Answer and Explanation

Answer: D

Arvind Kejriwal is the Chief Minister of Delhi.

Daily Current Affairs: 5 September

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for September-2017
Happy Learning!
Sept-1Sept-2Sept-3Sept-4
Sept-5Sept-6Sept-7Sept-8
Sept-9Sept-10Sept-11Sept-12
Sept-13Sept-14Sept-15Sept-16
Sept-17Sept-18Sept-19Sept-20
Sept-21Sept-22Sept-23Sept-24
Sept-25Sept-26Sept-27Sept-28
Sept-29Sept-30

Daily-Current-Affairs-5-september-2017-Current-Affairs-Quiz-september-5-2017-Current-Affairs-Infographic