Current Affairs Quiz September 06 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz September 06 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz September 06 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz September 06 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 06 September 2017.

Question 1: Which state has planned to drop seeds using helicopters for planting Mangroves?
A. Tamil Nadu
B. Karnataka
C. Maharashtra
D. Gujarat

Answer and Explanation

Answer: C

The Maharashtra government has announced plans to use helicopters to drop seeds for the plantation of Mangroves in mudflats and wetlands which are otherwise inaccessible by foot.

Question 2: India recently started exporting Diesel to which country?
A. Bhutan
B. Bangladesh
C. US
D. Myanmar

Answer and Explanation

Answer: D

India has begun exporting its first consignment of 30 tonnes of high-speed diesel to Myanmar via land route.

Question 3: Which state government has banned Blue Whale Challenge Game?
A. Gujarat
B. Tamil Nadu
C. Maharashtra
D. Kerala

Answer and Explanation

Answer: A

The Gujarat Government banned Blue Whale Challenge in the state, citing increased incidents of suicide because of the game.

Question 4: Dreamers program which was abolished by Trump, aimed to protect:
A. Women Immigrants
B. Child Immigrants
C. Transgender Immigrants
D. Refugees from ISIS prone region

Answer and Explanation

Answer: B

US president Donald Trump scrapped the dreamers program which aimed to protect 8lakh immigrants illegally brought to US as Children.

Question 5: India recently announced that it will grant Free visa to the Citizens of _________
A. Bangladesh
B. Bhutan
C. Maldives
D. Myanmar

Answer and Explanation

Answer: D

Prime Minister Narendra Modi announced that India will grant gratis visa to Myanmarese citizens wanting to visit the country.

Question 6: Aung San Suu kyi is State Counselor of which country?
A. Maldives
B. Myanmar
C. S Korea
D. N Korea

Answer and Explanation

Answer: B

Aung San Suu kyi is state counselor of Myanmar.

Question 7: Nasdaq is the Stock Exchange of which Country?
A. Switzerland
B. Australia
C. USA
D. Singapore

Answer and Explanation

Answer: C

Nasdaq is the Stock Exchange of USA.

Question 8: Which stock exchange has acquired market analytics firm eVestment?
A. Nasdaq
B. BSE
C. NSE
D. Nikkei

Answer and Explanation

Answer: A

US stock exchange operator Nasdaq is all set to buy investment analytics provider ‘eVestment’ for $705mn.

Question 9: Ajay Bhushan Pandey is the CEO of_________
A. UIDAI
B. NITI Aayog
C. Planning Commisssion
D. RRB

Answer and Explanation

Answer: A

Ajay Bhushan Pandey is CEO of UIDAI.

Question 10: India won _______ medal in double trap at World Shotgun Championship.
A. Gold
B. Silver
C. Bronze
D. None

Answer and Explanation

Answer: B

India’s Ankur Mittal won silver medal in men’s double trap event at the ongoing ISSF World Shotgun Championship in Moscow.

Daily Current Affairs: 06 September

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for September-2017
Happy Learning!
Sept-1Sept-2Sept-3Sept-4
Sept-5Sept-6Sept-7Sept-8
Sept-9Sept-10Sept-11Sept-12
Sept-13Sept-14Sept-15Sept-16
Sept-17Sept-18Sept-19Sept-20
Sept-21Sept-22Sept-23Sept-24
Sept-25Sept-26Sept-27Sept-28
Sept-29Sept-30

Daily-Current-Affairs-6-september-2017-Current-Affairs-Quiz-september-6-2017-Current-Affairs-Infographic