Current Affairs Quiz September 7 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz September 7 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz September 7 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz September 7 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 7 September 2017.

Question 1: Who is the Lieutenant Governor of Delhi?
A. Kiran Bedi
B. Anil Baijlal
C. Narasimhan
D. Rosaiah

Answer and Explanation

Answer: B

Anil Baijlal is the Lieutenant Governor of Delhi .

Question 2: India handed an offshore patrol vessel to which country?
A. China
B. Bangladesh
C. Myanmar
D. Sri Lanka

Answer and Explanation

Answer: D

India handed offshore patrol vessel to Sri Lanka.

Question 3: PM Modi is on his trip to _______
A. China
B. Bangladesh
C. Myanmar
D. Sri Lanka

Answer and Explanation

Answer: C

PM Modi is on his trip to Myanmar.

Question 4: S Korea will work on projects with ____
A. India
B. USA
C. N Korea
D. UK

Answer and Explanation

Answer: C

S Korea, Russia to work on projects with N Korea. South Korean President Moon Jae-in said that the projects are aimed at connecting the Korean Peninsula and Russia’s Far East.

Question 5: Who is the secretary general of UN?
A. Antonio Guterres
B. Ban-ki-Moon
C. Moon-Jae-in
D. Jim-Yan-in

Answer and Explanation

Answer: A

Antonio Guterres is the secretary general of United Nations.

Question 6: Over 22 lakh sign a petition on GST against:
A. Daily wages
B. Insurance premiums
C. Perfumes
D. Luxury hotels

Answer and Explanation

Answer: B

The petition against GST on insurance premiums is signed.

Question 7: By 2022, IT industry would see a decrease in headcount by
A. 7.2%
B. 7.3%
C. 7.4%
D. 7.5%

Answer and Explanation

Answer: D

Worldwide, the IT industry would see a net decrease of 7.5%.

Question 8: Travel Company MakeMyTrip has merged with:
A. Cleartrip
B. Ibibo
C. AirAsia
D. Air India

Answer and Explanation

Answer: B

Travel giant MakeMyTrip merged with Ibibo.

Question 9: Which state has signed an MoU to build India’s first hyperloop?
A. Telangana
B. UP
C. MP
D. AP

Answer and Explanation

Answer: D

AP govt has signed an MoU to build India’s first hyperloop.

Question 10: Who is the central Railway Minister?
A. Naveen Patnaik
B. Biju Patnaik
C. Sheila Dixit
D. Piyush Goel

Answer and Explanation

Answer: D

Piyush Goel is the Railway Minister of India.

Daily Current Affairs: 7 September

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for September-2017
Happy Learning!
Sept-1Sept-2Sept-3Sept-4
Sept-5Sept-6Sept-7Sept-8
Sept-9Sept-10Sept-11Sept-12
Sept-13Sept-14Sept-15Sept-16
Sept-17Sept-18Sept-19Sept-20
Sept-21Sept-22Sept-23Sept-24
Sept-25Sept-26Sept-27Sept-28
Sept-29Sept-30

<td><span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="/gk-current-affairs-quiz-september-7-2017/">Sept-7</a></strong></span></td>