Current Affairs Quiz September 08 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz September 08 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz September 08 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz September 08 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 08 September 2017.

Question 1: Mohalla clinics are the unique idea of which government?
A. Tamil Nadu
B. Karnataka
C. Maharashtra
D. Delhi

Answer and Explanation

Answer: D

Mohalla clinics have been set up by Delhi government.

Question 2: India will provide help to which country develop Rakhine State?
A. Bhutan
B. Bangladesh
C. Sri Lanka
D. Myanmar

Answer and Explanation

Answer: D

India will help Myanmar in developing the crisis-hit Rakhine state, Foreign Secretary S. Jaishankar announced.

Question 3: Which of the following holds a Nobel peace prize?
A. Malala Yousafzai
B. Aung San Suu Ky
C. Amartya Sen
D. Both A & B

Answer and Explanation

Answer: D

Aung San Suu Ky and Malala Yousfzai both have won the Nobel Peace Prize.

Question 4: SLINEX is joint military exercise between_____
A. Sri Lanka and Pakistan
B. Sri Lanka and Indonesia
C. India and Sri Lanka
D. India and Malaysia

Answer and Explanation

Answer: C

Indian Navy and Sri Lankan Navy have begun the 2017 Sri Lanka-India exercise (SLINEX) at Vishakhapatnam, Andhra Pradesh.

Question 5: Yudh Abhyas is the Joint Military training between India and _____
A. Bangladesh
B. US
C. Russia
D. France

Answer and Explanation

Answer: B

A joint Military Exercis, Yudh Abhyas-2017 will be conducted at Joint Base Lewis Mcchord, Washington, US.

Question 6: Which country was recently hit by 8.1 magnitude earthquake followed by Tsunami?
A. Mexico
B. Myanmar
C. S Korea
D. N Korea

Answer and Explanation

Answer: A

An earthquake of magnitude 8.1 has struck off the southern coast of Mexico.

Question 7: In which state will Nestle start its first food safety Institute in India?
A. Punjab
B. Kerala
C. Haryana
D. Andhra Pradesh

Answer and Explanation

Answer: C

Food Regulator FSSAI CEO Pawan Kumar Agarwal inaugurated Nestle’s first food safety institute in India at Manesar, Haryana.

Question 8: Which firm launched GST Advantage for SME’s?
A. Vodafone Business
B. Airtel Business
C. Paytm
D. Idea Market

Answer and Explanation

Answer: B

Airtel Business, the Business to Business arm of Telecom major Bharti Airtel, has launched Airtel GST Advantage-a solution designed to enable small businesses and startups to file theor GST returns.

Question 9: Who has been appointed as the Chairman of PTI?
A. Vivek Goenka
B. Kirti Goenka
C. Arvind Goenka
D. RR Goenka

Answer and Explanation

Answer: A

Vivek Gonka, Chairman and MD of Express group was elected Chairman of Press Trust of India.

Question 10: Who is appointed as IndianMen’s Hockey team coach?
A. Roelant Oltmans
B. Sjoerd Marijne
C. Dhanraj Pille
D. None of these

Answer and Explanation

Answer: B

Women’s national hockey coach Sjoerd Marijne was on named chief coach of the Indian men’s team.

Daily Current Affairs: 08 September

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for September-2017
Happy Learning!
Sept-1Sept-2Sept-3Sept-4
Sept-5Sept-6Sept-7Sept-8
Sept-9Sept-10Sept-11Sept-12
Sept-13Sept-14Sept-15Sept-16
Sept-17Sept-18Sept-19Sept-20
Sept-21Sept-22Sept-23Sept-24
Sept-25Sept-26Sept-27Sept-28
Sept-29Sept-30
Daily-Current-Affairs-8-september-2017-Current-Affairs-Quiz-september-8-2017-Current-Affairs-Infographic

Daily-Current-Affairs-8-september-2017-Current-Affairs-Quiz-september-8-2017-Current-Affairs-Infographic