Current Affairs Quiz August 12 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz August 12 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz August 12 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz August 12 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 12 August 2017.

Question 1: > Who is BJP’s National President ?
A. Narendra Modi
B. Amit Shah
C. Venkaiah Naidu
D. Rajnath Singh

Answer and Explanation

Answer: B

Amit Shah is the National President of BJP.

Question 2: Who is the Chief Minister of Bihar ?
A. Nitish Kumar
B. Pinarayi Vijayan
C. Chandrashekar
D. Akhilesh Yadav

Answer and Explanation

Answer: A

Nitish Kumar is the Chief Minister of Bihar.

Question 3: Which company has registered its first loss in over 12 years ?
A. Google
B. Ranbaxy
C. Microsoft
D. Sun Pharamaceutical

Answer and Explanation

Answer: D

Sun Pharma registered its first quarterly loss in over 12 years.

Question 4: Which company will provide milk to girls in Delhi and Noida ?
A. Amul
B. Verka
C. Mother Dairy
D. Heritage

Answer and Explanation

Answer: C

Mother Dairy will provide milk to 6000 government school girls in Noida and Delhi.

Question 5: Which country will co-operate with India to protect the Indian ocean ?
A. Russia
B. Sri Lanka
C. China
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: C

China will join hands with India for the security of Indian Ocean.

Question 6: How many Prakram vans have recently been added to Delhi Police fleet ?
A. 12
B. 13
C. 14
D. 15

Answer and Explanation

Answer: C

14 new Prakram vans were added to the existing 10.

Question 7: Which Indian service will use robots ?
A. Army
B. Air Force
C. Navy
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: A

The Indian Army will use robots to fight terror in Jammu and Kashmir

Question 8: Which terrorist organisation used eBay and PayPal to channel money to US?
A. ISIS
B. AL-QAEDA
C. LASHKAR-E-TOBA
D. HAMAS

Answer and Explanation

Answer: A

A report revealed that The Islamic State (ISIS) used PayPal and fake eBay transactions to channel $8700 to an operative in the US.

Question 9: World’s Oldest man died at the age of :
A. 110
B. 111
C. 112
D. 113

Answer and Explanation

Answer: D

Yisrael Kristal, world’s oldest man died at 113.

Question 10: Which Indian player set the record of scoring 50+ in 7 consecutive Test innings?
A. Kohli
B. Dhawan
C. KL Rahul
D. Dhoni

Answer and Explanation

Answer: C

Indian Opener KL Rahul is the first Indian to achieve this feat.

Daily Current Affairs: 12 August

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for August-2017
Happy Learning!
Aug-1Aug-2Aug-3Aug-4
Aug-5Aug-6Aug-7Aug-8
Aug-9Aug-10Aug-11Aug-12

Daily-Current-Affairs-12-august-2017-Current-Affairs-Quiz-august-12-2017-Current-Affairs-Infographic