Current Affairs Quiz August 17 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz August 17 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz August 17 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz August 17 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 17 August 2017.

Question 1: The database of which of the following city’s voters has been integrated with the national database?
A. Delhi
B. Bengaluru
C. Chennai
D. Mumbai

Answer and Explanation

Answer: A

Delhi’s voter database is integrated with national database using ERONET.

Question 2: Which country recently performed military drills with US?
A. Sri Lanka
B. Japan
C. Pakistan
D. China

Answer and Explanation

Answer: B

The US and Japan conducted live-fire artillery and air drills in the Japanese island of Hokkaido and the East China Sea.

Question 3: Berkshire Hathaway has dumped its entire stake in which company?
A. GE
B. Microsoft
C. Apple
D.Facebook

Answer and Explanation

Answer: A

Billionaire Warrant Buffet’s Berkshire Hathaway has dumped its entire stake in General Electric.

Question 4: In which city is Bellandur lake present?
A. Delhi
B. Bangalore
C. Mumbai
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: B Bellandur Lake is located in Bangalore.

Question 5: Which of the following’s social media account has been hacked by OurMine?
A. Clash of Clans
B. Game of Thrones
C. Candy Crush
D. Blue Whale

Answer and Explanation

Answer: B

The social media account of Game of Thrones is hacked by OurMine.

Question 6: Capitec Bank is from which country?
A. India
B. Pakistan
C. Afghanistan
D. South Africa

Answer and Explanation

Answer: D

Capitec Bank is South Africa’s largest lender.

Question 7: Which company has developed a necklace camera ?
A. Google
B. Microsoft
C. Ubiquiti
D. One Plus

Answer and Explanation

Answer: C

Ubiquiti has developed a necklace camera for streaming videos live.

Question 8: A hi-tech police station has been set up in an airport in which city?
A. Delhi
B. Bengaluru
C. Chennai
D. Mumbai

Answer and Explanation

Answer: A

The hi-tech police station is set up in Indira Gandhi’s International Airport. The conference room can be converted into war room.

Question 9: Indian Government has capped the prices on
A. Cataract
B. Knee implants
C. Cosmetic surgery
D. Chemotherapy

Answer and Explanation

Answer: B

Government has capped the prices on Knee implants.

Question 10: Who among the following failed ‘Yo-Yo’ test?
A. Kohli
B. Raina
C. Sachin
D. Sehwag

Answer and Explanation

Answer: B

Sureh Raina failed the Yo-Yo endurance test.

Daily Current Affairs: 17 August

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for August-2017
Happy Learning!
Aug-1Aug-2Aug-3Aug-4
Aug-5Aug-6Aug-7Aug-8
Aug-9Aug-10Aug-11Aug-12
Aug-13Aug-14Aug-15Aug-16
Aug-17Aug-18Aug-19Aug-20
Aug-21Aug-22Aug-23Aug-24
Aug-25Aug-26Aug-27Aug-28
Aug-29Aug-30

Daily-Current-Affairs-17-august-2017-Current-Affairs-Quiz-august-17-2017-Current-Affairs-Infographic