Current Affairs Quiz August 18 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz August 18 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz August 18 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz August 18 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 18 August 2017.

Question 1: Which country has commented openly in favor of India on Doklam stand-off?
A. Russia
B. China
C. US
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: D

Japan is the first major power to talk openly in favor of India on Doklam standoff.

Question 2: Which political party received highest donation from corporate world?
A. BJP
B. Congress
C. NCP
D. AIADMK

Answer and Explanation

Answer: A

BJP received highest share of corporate donations.

Question 3: Which terror organization has claimed responsibility for Terror attack on Spain?
A. Al-Quaeda
B. ISIS
C. Boko Haram
D. Hizbul Mujahiddin

Answer and Explanation

Answer: B

ISIS has claimed responsibility of terror attack in Spain.

Question 4: Who is the top ICC ODI batsman with 873 points?
A. Shikhar Dhawan
B. Mahendra Singh Dhoni
C. Rohit Sharma
D. Virat Kohli

Answer and Explanation

Answer: D

India captain Virat Kohli continued to be the world’s top-ranked One-day batsman in the latest ICC ODI rankings.

Question 5: Which Pakistani girl has won Nobel peace prize for advocating Human rights and Education for Girls?
A. Samya Arif
B. Benzir Bhutto
C. Malala Yousafzai
D. Sayed Ghulam Fatema

Answer and Explanation

Answer: C

Malala Yousafzai is a Pakistani activist for female education and the youngest-ever Nobel Prize laureate.

Question 6: Vishal Sikka recently resigned as a MD and CEO of which firm?
A. Infosys
B. Cognizant
C. Accenture
D. TCS

Answer and Explanation

Answer: A

Infosysy MD and CEO Vishal Sikka has resigned from both the post. He is now appointed as the Executive Vice chairman of the company.

Question 7: Which of the following is put out of GST?
A. Dairy Products
B. Gold
C. Medicines
D. Crude oil

Answer and Explanation

Answer: D

Crude oil, petrol, diesel, natural gas and jet fuel (ATF) have been kept out of the Goods and Services Tax (GST).

Question 8: Manohar Lal Khattar is Chief Minister of which state?
A. Tamil NAdu
B. Karnataka
C. Haryana
D. Uttar Pradesh

Answer and Explanation

Answer: C

Manohar Lal Khattar is CM of Haryana.

Question 9: Irom Sharmila is known as Iron Lady of which state?
A. Mizoram
B. Manipur
C. Tripura
D. Nagaland

Answer and Explanation

Answer: B

The 45-year old Irom Sharmila ‘Iron Lady of Manipur’ ended her 16 year long fast in 2016 and contested and lost Manipur Assembly polls this year.

Question 10: Indian Army is set to get 6 Apache choppers from which country?
A. Israil
B. Syria
C. Japan
D. US

Answer and Explanation

Answer: D

The Indian Army got a step closer to having its own dedicated fleet of attack helicopters, with the Defence Ministry approving the purchase of six AH-64 Apache attack helicopters from the U.S.

Daily Current Affairs: 18 August

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for August-2017
Happy Learning!
Aug-1Aug-2Aug-3Aug-4
Aug-5Aug-6Aug-7Aug-8
Aug-9Aug-10Aug-11Aug-12
Aug-13Aug-14Aug-15Aug-16
Aug-17Aug-18

Daily-Current-Affairs-18-august-2017-Current-Affairs-Quiz-august-18-2017-Current-Affairs-Infographic