Current Affairs Quiz 6 January 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 6 January 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 6 January 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 6 January 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 6 January 2018

Question 1: Lalu Prasad Yadav is the ex-CM of ___
A. Maharashtra
B. Karnataka
C. Kerala
D. Bihar

Answer and Explanation

Answer: D

Lalu Prasad Yadav is the ex-CM of Bihar.

Question 2: Which state police will include a camera as a part of their uniform?
A. Maharashtra
B. Karnataka
C. Kerala
D. Bihar

Answer and Explanation

Answer: C

Kerala police will wear body cameras to improve security.

Question 3: Mamata Bannerjee unveiled the official emblem of ___ govt.
A. Assam
B. Manipur
C. West Bengal
D. Meghalaya

Answer and Explanation

Answer: C

Mamata Banerjee unveiled official emblem of West Bengal govt.

Question 4: Which state in India will form its own International School Board?
A. Maharashtra
B. Uttar Pradesh
C. Andhra Pradesh
D. Kerala

Answer and Explanation

Answer: A

Maharashtra will form its own international school curriculum.

Question 5: Which country is expected to deploy a naval destroyer in Indian Ocean?
A. India
B. Sri Lanka
C. China
D. Bangladesh

Answer and Explanation

Answer: C

China may deploy a naval destroyer in the Indian Ocean.

Question 6: ISIS declared a war against ____
A. LeT
B. Hamas
C. JeM
D. Taliban

Answer and Explanation

Answer: B

ISIS declared a war on Hamas.

Question 7:Indian economy grew at __ in 2016-17.
A. 6.1%
B. 6.5%
C. 7.1%
D. 7.5%

Answer and Explanation

Answer: C

Indian economy grew at 7.1% in 2016-17.

Question 8: TRON is a ____
A. Currency
B. TV Channel
C. Sport
D. Cryptocurrency

Answer and Explanation

Answer: D

TRON is the world’s 6th largest cryptocurrency.

Question 9: Katerina Siniakova is a ___
A. Shooter
B. Cricketer
C. Tennis Player
D. Shuttler

Answer and Explanation

Answer: C

Katerina Siniakova is a tennis player.

Question 10: Who among the following won the Shenzen Open?
A. Roger Federer
B. Leander Paes
C. PV Sindhu
D. Simona Halep

Answer and Explanation

Answer: D

Simona Halep won the Shenzen Open.

Daily Current Affairs: 6 January

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for January-2018
Happy Learning!
Jan-1Jan-2Jan-3Jan-4
Jan-5Jan-6

Daily Current Affairs 6 january 2018 Current Affairs Quiz january 6 2018 Current Affairs Infographic